fbpx

Het jaar 2020 zal niet snel vergeten worden. Aan het begin van dit jaar had niemand kunnen zien aankomen dat de wereld geteisterd zou worden door een dodelijk virus. Helaas is dit wel de realiteit. De wereldeconomie zal dit jaar geconfronteerd worden met een historische krimp.

De aandelenmarkten weten vooralsnog redelijk goed staande te blijven. Aanvankelijk werden de beurzen getroffen door een beurscrash, maar het overgrote deel van die koersschade is alweer ingehaald. Bepaalde sectoren vallen daarbij in positieve zin op.

De technologiesector weet tot nu toe de beste prestatie af te leveren

winnaars en verliezers

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bespoke, zijn de winnaars en verliezers van het jaar 2020 in beeld gebracht. Tot nu toe steekt de technologiesector met kop en schouders boven de rest uit. De beurswaarde van de gehele techsector (S&P 500) is dit jaar met 1.083 miljard dollar gestegen. En dit is met name te danken aan de prestatie van Amazon.

Op de grafiek is te zien dat de financiële sector tot nu toe de grootste verliezer is. De bankensector verloor tot nu toe al 895 miljard dollar aan marktwaarde. Ook de energiesector heeft het dit jaar, met een verlies van 482 miljard dollar, lastig.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.