fbpx

In 2014 kregen we te maken met de ruzie tussen het Westen en Rusland. Als gevolg van de overname van de Krim door Rusland kwam het Westen in actie. Door middel van economische sancties proberen zij Rusland terug te dringen. Deze methode leek eerst weinig zin te hebben, maar de afgelopen maanden hebben we kunnen zien dat de Russische economie steeds verder wegzakt.

Uiteraard heeft dit ook voor een deel te maken met de dalende olieprijs. Als gevolg van deze dalende olieprijs staan flink wat grote energiebedrijven in Rusland onder druk. Maar de economische sancties belemmeren duidelijk de Russische handel en Putin is daar allesbehalve blij mee.

De groeimotor van de Europese Unie, Duitsland, was in het begin duidelijk een tegenstander op deze economische sancties. Overigens is dit niet vreemd, de Duitsers zien Rusland namelijk als een belangrijke handelspartner. Toch lijken zelfs de Duitsers achter de beslissing van het Westen te staan.

Duitsland houdt vast aan de sancties

In een recent interview liet Christiane Wirtz weten dat de Duitsers voorstanders zijn van de opgelegde sancties. De daden van de Russen kunnen niet door de beugel en uiteraard moet daar hard tegen op getreden worden.

Ook in 2015 zouden we te maken kunnen krijgen met nieuwe economische sancties. Europa en Amerika zijn nog steeds druk in gesprek hoe ze de Russen verder kunnen aanpakken. Het nieuws omtrent Rusland kunnen we daarom maar beter goed in de gaten houden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.