fbpx

Binnen de technische analyse is er één patroon die toch wel met kop en schouders boven alle andere patronen uitsteekt; dat is natuurlijk het hoofd en schouder patroon. We komen dit patroon vaak tegen bij zowel een top als een bodem. Maar hoe betrouwbaar is dat patroon nou eigenlijk?

Zoals iedereen wel weet moeten we te allen tijde rekening houden met het hoogst onwaarschijnlijke. Bij de technische analyse is dat ook het geval, want ook de technische analyse is geen heilige graal voor het voorspellen van de aandelenmarkten. Uit eigen ervaring kan ik echter concluderen dat een hoofd en schouder patroon zeer betrouwbaar is. Daarbij moet ik wel vertellen dat ik dit hoofd en schouder patroon alleen gebruik op de lange termijn grafiek.

Recent kwam ik een aandeel tegen die op dit moment een omgekeerd hoofd en schouder patroon laat zien. Juist omdat dit patroon zichtbaar is op de lange termijn grafiek heb ik er voor gekozen om er een korte analyse over te schrijven.

Een omgekeerd hoofd en schouder patroon bij Newmont Mining

Op de grafiek hierboven zien we het koersverloop van het goudmijnaandeel Newmont Mining. Dit aandeel heeft de afgelopen vier jaar flink wat waarde moeten inleveren, maar die slechte periode zou inmiddels achter de rug kunnen liggen.

We zien namelijk op de grafiek dat Newmont Mining duidelijk bezig is met het vormen van een omgekeerd hoofd en schouder patroon (bodempatroon). We bewegen op dit moment rond de weerstandslijn (rood) en een doorbraak hier doorheen zorgt ervoor dat het hoofd en schouder patroon in werking gaat. Vanaf dat moment verwacht ik een stijging richting minimaal koers 37,50 dollar. Wat mij betreft dus een zeer interessant aandeel!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.