fbpx

De meeste aandelen wisten tijdens de voorbijgaande weken goede zaken te doen. Sinds medio maart zijn de meeste aandelen in een zogenoemde ‘stijgende trend’ terecht gekomen. En dat hadden maar weinig analisten zien aankomen. En juist daarom is er op dit moment sprake van een zeer ongebruikelijke beurssituatie.

Haast niemand had verwacht dat de aandelenmarkten zo snel zouden herstellen van de koersschade die tijdens de eerste maanden van het jaar werd aangericht. Op de financiële markten is duidelijk een ‘V-herstel’ zichtbaar. Dit is overigens ook een van de snelste herstelbewegingen ooit. Dat laat zien hoe uitzonderlijk de huidige beurssituatie is.

Zijn analisten te pessimistisch of zijn beleggers te optimistisch gestemd?

ongebruikelijke beurssituatie

De mannen van Bespoke zijn er achter gekomen dat de gemiddelde beurskoers van een aandeel binnen de S&P 500 index op dit moment hoger ligt dan de verwachtingen van de analisten. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek te zien dat de analisten rekeningen op een gemiddelde beurskoers van $ 136, terwijl er op dit moment sprake is van een beurskoers van $ 138,40. Tijdens de afgelopen jaren lag de gemiddelde beurskoers juist altijd onder de verwachtingen van de analisten.

Volgens diverse analisten is juist nu voorzichtigheid geboden. De kans is namelijk aannemelijk dat de huidige verwachtingen van de analisten nog te rooskleurig zijn. Ondanks de stijgende beurskoersen houden zij er rekening mee dat de verwachtingen binnenkort naar beneden bijgesteld zullen worden. En het is nog maar de vraag of de beurzen ook dan het hoofd boven water kunnen houden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.