fbpx

De Italiaanse economie heeft, als gevolg van de financiële crisis, een lastige tijd achter de rug liggen. Maar, tijdens de afgelopen twee jaar was er weer een mooie groei zichtbaar in het land. De coronacrisis wist hier echter een abrupt einde aan te maken. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Italiaanse economie dit jaar geconfronteerd worden met een stevige krimp. En dat zal ook effect hebben op de Italiaanse beurs.

In tegenstelling tot de meeste andere beurzen wist de Italiaanse beurs al in het jaar 2018 een stevige top neer te zetten. Om precies te zijn was dat aan het begin van dat jaar. Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar noteerde de Italiaanse beurs nog steeds enkele procenten onder het record uit het jaar 2018. Uiteraard ziet de situatie er vandaag de dag nog beroerder uit.

Economisch herstel is hard nodig voor de Italianen

Italiaanse beurs

Opvallend genoeg is de Italiaanse economie te vinden in de top 10 als het gaat om de landen met de grootste economie ter wereld. Om precies te zijn staat Italië op plek 8. Ondanks dat is de totale Italiaanse beurs slechts 602 miljard dollar waard. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat Facebook op dit moment meer waard is dan alle Italiaanse aandelen tezamen.

Voor de Italianen is het te hopen dat het Europese steunpakket de economie overeind weet te houden. Dat zal immers uiteindelijk ook de Italiaanse beurs ten goede komen. En dat is hard nodig ook.

Afbeelding van Elijah Lovkoff via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.