fbpx

De laatste handelsdag van de week is aangebroken. Tijdens de voorbijgaande handelsweken wisten de wereldwijde beurzen goede zaken te doen en als gevolg daarvan kleuren de indices deze maand stevig in het groen. De kans is daarnaast aanwezig dat de stijgende trend in november een vervolg gaat krijgen. De geschiedenis laat namelijk zien dat de maand november normaliter een rooskleurige handelsmaand is. En met name tijdens de Midterm Years is dit het geval.

De Amerikanen mogen op 8 november naar de stembussen om te gaan stemmen voor het Amerikaans Congres. In totaal worden alle 435 leden van het Amerikaans Huis van Afgevaardigden gekozen en daarnaast ook nog 1/3 van de Amerikaanse Senaat. Deze ‘midterm elections’ worden ook wel gezien als een populariteitspoll voor de zittende president.

Volgens strateeg Ryan Detrick hoeven deze tussentijdse verkiezingen geen negatieve gevolgen voor de beurzen te hebben. Uit zijn onderzoek blijkt immers dat ook tijdens een Midterm Year de toonaangevende Amerikaanse beurs gemiddeld genomen in november uitstekende zaken weet te doen.

De herstelbeweging hoeft nog niet voorbij te zijn

beurssterkte

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Carson Investment Research, zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. Uit dit onderzoek blijkt dat de S&P 500 index gemiddeld genomen in november in het groen weet te sluiten. De resultaten over de afgelopen 10 jaar zien er behoorlijk indrukwekkend uit, want over die periode gemeten was november zelfs de beste beursmaand van het jaar. Ook tijdens de Midterm Years valt de maand november in positieve zin op. Samen met de maand oktober zijn dit immers de beste handelsmaanden tijdens een Midterm Year.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren op dit moment duidelijk in het voordeel zijn. Wat dat betreft hoeft de herstelbeweging dus binnenkort nog niet ten einde te komen.

Profiteer van een korting van 40% en krijg toegang tot onze portefeuille: https://www.beursadviezen.com/abonneren/

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.