fbpx

Tijdens de afgelopen weken zijn er enkele teleurstellende Amerikaanse macrocijfers verschenen. Met name de onverwachte forse daling bij de detailhandelsverkopen deed het nodige stof doen opwaaien. Het heeft er alle schijn van dat de Amerikaanse economie langzaam maar zeker ook de nare gevolgen begint te ondervinden van de groeivertraging van de wereldeconomie.

Beleggers rekenen dit jaar niet meer op een Amerikaanse renteverhoging. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat die kans is gedaald naar 0,2%. In november rekende nog 90% van de beleggers op minimaal één Amerikaanse renteverhoging in 2019.

Beleggers maken zich zorgen om de Amerikaanse economie

De kans op een renteverlaging neemt zelfs toe. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat beleggers nu begin 2020 al rekening houden met een eerste renteverlaging. Ten opzichte van een maand geleden is dat een flinke tegenvaller en de kans bestaat zelfs dat beleggers binnenkort nog dit jaar een eerste renteverlaging verwachten.

Volgens economen van Deutsche Bank zijn de zorgen van beleggers, met betrekking tot de tegenvallende Amerikaanse macrocijfers, volkomen terecht. Hun unieke Momentum Index voorspelt zelfs dat de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product nog dit jaar in het ‘rood’ zal duiken. En wat dat betreft kan het een loodzwaar jaar gaan worden voor Donald Trump. Een economische malaise kan grote gevolgen gaan hebben voor zijn verkiezingscampagne.

Hoofdafbeelding bron: Pixabay – NikolayFrolochkin

Grafieken bron: WSJ – The Daily Shot

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.