fbpx

De afgelopen maanden is de druk op China flink opgevoerd. Diverse bronnen maakten bekend dat de Chinese economie ook de komende jaren aan kracht zal gaan verliezen. Volgend jaar zou de Indische economie zelfs in een harder tempo kunnen gaan groeien dan de economie van China. Volgens de Chinese premier Li Keqiang is daar absoluut nog geen sprake van. Hij probeert alle mensen duidelijk gerust te stellen.

Volgens Li Keqiang gaat China namelijk niet te maken krijgen met een economische crisis. Daarnaast wil hij ook niks weten van een ‘harde landing’. Volgens veel waarnemers zou de Chinese economie immers te maken krijgen met een harde landing als gevolg van de economische strubbelingen. Li Keqiang is van mening dat de Chinese economie sterk genoeg is om de huidige problemen op te vangen.

De premier van China wijst op de problemen die er in de hele wereld aanwezig zijn. Volgens hem is het daarom ook niet vreemd dat de Chinese export de afgelopen jaren is teruggevallen. De verbetering van de Amerikaanse economie zou de Chinese economie echter een nieuw zetje in de rug kunnen gaan geven.

Kansen in China?

De Chinese beurs loopt in ieder geval al voorop op een eventueel krachtig herstel. De Chinese beurs wist immers de afgelopen 6 maanden flink in waarde te stijgen. In het jaar 2014 hadden we te maken met een stijging van ongeveer 50 procent. Uiteraard is dit een prestatie waar veel beleggers jaloers op zijn.

De komende maanden zouden we de Chinese economie goed in de gaten moeten houden. Wanneer de Chinese economie inderdaad te maken gaat krijgen met een nieuwe opleving, dan kan de Chinese beurs nog verder in waarde gaan stijgen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.