fbpx

Donald Trump heeft de afgelopen tijd meermaals laten weten dat hij zijn dappere woorden wil gaan omzetten in daden. Sommige Amerikanen hadden gehoopt dat de toon van de kersverse president van de Verenigd Staten wat milder zou gaan worden op het moment dat hij geïnaugureerd zou zijn, maar niets blijkt minder waar te zijn.

Zo liet Trump onlangs nog weten dat hij zo snel mogelijk wil beginnen aan het bouwen van de muur die tussen de Amerikaanse en de Mexicaanse landsgrenzen in moet gaan staan. Deze muur wil hij financieren door middel van hoge importbelastingen. Daarnaast wil Trump een handelsbeleid voeren waarbij Amerika op de eerste plaats staat.

Onder de beleggers is Trump met name populair door zijn beloofde belastingverlagingen. Trump wil de vennootschapsbelasting van 35% terugbrengen tot 15%. Uiteraard zijn de beleggers hier enthousiast over, want een belastingverlaging zorgt voor meer winst na belasting dat uitgekeerd kan worden aan de aandeelhouders.

Dit is de verwachting van Goldman Sachs

De mannen van Goldman Sachs waarschuwen juist voor deze fantastische belastingverlaging. David Kostin, analist bij de Amerikaanse zakenbank, laat weten dat de beleggers deze belastingverlaging overschatten. Het is immers nog maar de vraag of een dergelijke verlaging daadwerkelijk haalbaar is.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is de beursverwachting van het analistenteam in beeld gebracht. De zakenbank verwacht dat we de komende weken nog kunnen genieten van het optimisme dat er heerst onder de beleggers, maar vanaf het tweede kwartaal kan het optimisme gaan plaatsmaken voor pessimisme.

FotoGage Skidmore

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.