fbpx

Al enkele weken bewegen de meeste beurzen min of meer zijwaarts. Aanvankelijk wisten de stieren deze handelsweek goed uit de startblokken te komen, maar tijdens de afgelopen twee handelsdagen werden de winsten alweer prijsgegeven. Het is wachten op een uitbraak. En volgens een belangrijke grafiek gaat die uitbraak er snel komen.

Het coronavirus is nog lang niet uit de wereld verdreven. Tijdens de afgelopen dagen verschenen er verontrustende cijfers vanuit verschillende hoeken van de wereld. Ook in de VS is het dodelijke virus nog lang niet onder controle. En dat kan grote gevolgen gaan hebben voor de Amerikaanse verkiezingen. Sinds de uitbraak van het coronavirus staat de positie van Donald Trump al onder druk.

Wordt het een opwaartse of een neerwaartse uitbraak?

Zijn tegenstander, Joe Biden, liet eerder deze week weten dat hij de winstbelastingen wil gaan verhogen. Uiteraard is dit slecht nieuws voor beleggers, want een hogere belasting resulteert in lagere nettowinsten die uitgekeerd kunnen worden aan de aandeelhouders. Mede door die uitspraak van Biden moesten de Amerikaanse beurzen het nodige terrein inleveren.

grafiek beurzen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, is te zien dat de S&P 500 index binnenkort een keuze moet gaan maken. Sinds de start van dit beursjaar is er al een stevige weerstandslijn van kracht en tijdens de afgelopen maanden kwam daar een stevige steunlijn bij. Op de grafiek is te zien dat er binnenkort een keuze gemaakt moet worden. En deze keuze zal effect hebben op alle beurzen in de wereld.

Beleggers doen er dus verstandig aan om deze grafiek nauwlettend in de gaten te houden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.