fbpx

Ons Beurs Adviezen team zet elke week een grafiek in de schijnwerpers die beleggers absoluut niet mogen missen.

Deze week gaat de aandacht uit naar de grafiek van de Nasdaq Composite index. De toonaangevende index voor technologieaandelen heeft tijdens de afgelopen twee maanden een confrontatie gehad met de weerstandslijn en sinds dat moment is de koersrichting met 180 graden gedraaid.

Mocht het verleden een goede maatstaf zijn voor het voorspellen van de toekomst, dan moeten we ons voorbereiden op een crash. Los van het feit dat de weerstandslijn een bedreiging vormt voor de Nasdaq Composite index, vertoont de technologie-index ook sterke overeenkomsten met het jaar 2000. Al vijf jaar lang heeft de Nasdaq Composite index te maken met een hoge notering bij de RSI-indicator. En toevallig of niet zagen we hetzelfde in de periode 1995-2000.

Is de uitkomst deze keer ook hetzelfde?

Grafiek bron: StockCharts

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.