fbpx

Het zijn turbulente weken geweest voor beleggers. De Griekse regering speelt met vuur en dat heeft zich ook duidelijk vertaald in de aandelenkoersen. De afgelopen weken hebben we immers wat waarde moeten inleveren en de toekomst blijft onzeker.

Ondanks dit alles heb ik een aandeel gevonden die wellicht nog over het nodige potentieel beschikt. Het betreft het aandeel Wereldhave dat genoteerd staat onder de AMX. Normaal gesproken presteert dit vastgoedaandeel zeer solide. Echter, de afgelopen weken was dat niet het geval; binnen korte tijd heeft dit aandeel ruim 20% van haar waarde verloren.

Kansen voor Wereldhave…

Op de grafiek hierboven is het koersverloop van Wereldhave te zien. Op deze grafiek is goed te zien dat Wereldhave op basis van de Elliot Wave alle vijf de golven heeft neergezet. Normaal gesproken vindt er dan een correctie plaats en, zoals we nu weten, is dat inderdaad ook gebeurd. Ook kunnen we op de grafiek zien dat we bezig zijn met het vormen van een hoofd en schouder patroon wat in dit geval zou moeten leiden tot een top.

Voor de mensen die niet weten wat een hoofd en schouder patroon precies betekent heb ik het volgende plaatje opgezocht. Op dit plaatje is te zien hoe een dergelijk patroon er ongeveer uitziet. De kenners onder ons weten dat de linker schouder en het hoofd bij Wereldhave is gezet, en dat we ons nu zouden moeten gaan opmaken voor de rechter schouder.

Dit zou betekenen dat we de komende tijd kunnen rekenen op een stijging richting koers 61-62. Daar ligt immers de linker schouder die ook op de grafiek te zien is. Mochten we vanaf dat punt opnieuw gaan zakken, dan weten we dat het hoofd en schouder patroon valide is. Op dit moment is er dus nog zeker potentieel voor Wereldhave met als doel koers 61-62. Het interessantste daarbij is dat er rond deze koers nog een ‘GAP’ open ligt.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.