fbpx

De beursrally wordt op dit moment met name gedragen door enkele grote aandelen. De meeste aandelen bewegen immers nog steeds ruim onder de koersniveaus die aan het begin van dit jaar behaald werden. Het belang van de 5 grootste aandelen ter wereld moet niet onderschat worden.

Als we het over de 5 grootste aandelen ter wereld hebben, dan bedoelen we daar Facebook, Amazon, Apple, Microsoft en Google mee. Deze aandelen wisten tijdens de afgelopen jaren hoge ogen te gooien op Wall Street. En ook dit jaar weten deze aandelen in positieve zin op te vallen.

Is de huidige beursrally wel gezond te noemen?

grootste aandelen ter wereld

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is te zien dat deze 5 aandelen samen dit jaar 35% hoger noteren. Daarmee weten ze een beduidend betere beursprestatie af te leveren dan de S&P 500 index. De toonaangevende Amerikaanse index moet het immers met een winst van 2% doen. Als we de beursprestatie van de 5 grootste aandelen ter wereld niet zouden meenemen, zou de S&P 500 index nu zelfs 5% lager noteren.

Deze grafiek laat zien dat de beursrally op dit moment gedragen wordt door enkele grote aandelen. De vraag is of de huidige beursrally wel gezond te noemen is. De toekomst zal dat gaan uitwijzen.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.