fbpx

Al jaren weten de aandelen Facebook, Amazon, Apple, Google en Microsoft hoge ogen te gooien op Wall Street. Inmiddels zijn deze beursgenoteerde bedrijven uitgegroeid tot de grootste Amerikaanse bedrijven. En die exclusieve status heeft ze geen windeieren gelegd. We mogen wel stellen dat ze ook nu weer de motor van de beursrally zijn.

Medio maart wisten de meeste beurzen een stevige bodem neer te zetten. Op dat moment werd het startsein voor een imposante herstelbeweging gegeven, die tot op de dag van vandaag nog actief is. De aandelen Facebook, Amazon, Apple, Google en Microsoft liepen tijdens deze herstelbeweging duidelijk voor op de rest van de markt.

De vijf grootste Amerikaanse bedrijven weten opnieuw goede zaken te doen

Facebook, Amazon, Apple, Google en Microsoft

De analisten van Goldman Sachs hebben in kaart gebracht wat het belang is van de vijf grootste beursgenoteerde bedrijven van Amerika. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat het mandje met Facebook, Amazon, Apple, Google en Microsoft op het dieptepunt gemeten 15% lager noteerde. De S&P 500 index stond er, met een verlies van 35%, een stuk beroerder voor.

Op dit moment noteert het aandelenmandje met Facebook, Amazon, Apple, Google en Microsoft zelfs weer fors in het groen. Ten opzichte van de slotstand van 2019 is er sprake van beursstijging met 17%. De S&P 500 index wist in diezelfde periode met 5% in waarde te dalen. Dit onderzoek maakt dus duidelijk hoe belangrijk het is om de juiste aandelen te selecteren.

Afbeelding van 377053 via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.