fbpx

In maart had geen enkele belegger kunnen dromen dat de beurzen vandaag de dag er zo goed voor zouden staan. In enkele maanden tijd is de grootste beursschade alweer gerepareerd. De Nasdaq 100 index beweegt inmiddels zelfs rond een recordhoogte. En de andere beurzen zouden ook binnen afzienbare tijd hun records kunnen gaan aanscherpen.

Er is al enkele maanden sprake van een imposante beursrally. Vooralsnog lijken de stieren even te genieten van een welverdiende adempauze, want de meeste beurzen bewegen al enkele weken zijwaarts. De kans is groot dat binnenkort de stijgende trend weer vervolgd gaat worden.

Beleggers mogen hopen een fantastisch beursjaar

beursjaar 2021

Volgens de analisten van Macrobond and Nordea mogen we de centrale banken bedanken voor de huidige beursrally. Zij hebben immers de geldkraan volledig opengedraaid en dat geld komt met name terecht op de financiële markten. Volgens hen kan deze ‘geldschepping’ goed uitpakken voor de aandelenmarkten.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macrobond and Nordea, is te zien dat de Global Real M1 tijdens de afgelopen maanden met bijna 18% in waarde is gestegen. Deze indicator meet de wereldwijde groei op het gebied van geldhoeveelheid. Op de grafiek is te zien dat deze indicator normaliter 10 maanden vooruitloopt op de rendementen die behaald worden bij de MSCI World Index. Met andere woorden voorspelt deze indicator een fantastisch 2021.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.