fbpx

Het zijn op dit moment bizarre tijden. Centrale banken proberen er alles aan te doen om de economische klap als gevolg van het coronavirus zo goed mogelijk op te vangen. Daarom hebben de meeste centrale banken de geldkraan volledig open gedraaid. Voor de edelmetalen kan dit monetaire beleid enorm gunstig gaan uitpakken.

Inmiddels zijn meer dan 100.000 mensen overleden aan het coronavirus. Volgens kenners ligt het werkelijke aantal nog veel hoger, omdat in sommige landen niet alle doden getest worden op corona. Dit virus kent niet alleen grote menselijke gevolgen, maar ook zeer grote economische gevolgen. En juist daarom proberen de centrale banken er alles aan te doen om het financiële systeem intact te houden.

Zilver kan profiteren van het monetaire beleid van de Fed

fed-beleid

Volgens de mannen van Crescat Capital is er op dit moment een vergelijking te trekken met het jaar 2008. Aan het einde van dat jaar ‘creëerde’ de Amerikaanse centrale bank in 70 dagen tijd 1,3 biljoen dollar. Tijdens de twee jaren die daarop volgde wist de zilverprijs exponentieel in waarde te stijgen.

Vandaag de dag lijkt de situatie nog ingrijpender te zijn. Tijdens de afgelopen 77 dagen ‘creëerde’ de Fed immers al ruim 2,7 biljoen dollar. En de verwachting is dat er nog zeker een paar biljoen dollar te gaan is. Als de geschiedenis zich ook op het gebied van de zilverprijs weet te herhalen, mogen de zilverbeleggers uitzien naar ‘gouden tijden’.

Afbeelding van tookapic via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.