fbpx

Tijdens de inauguratie van Donald Trump is duidelijk geworden dat de Amerikaanse bevolking enorm verdeeld is. Terwijl de Republikeinen stonden te juichen tijdens de toespraak van de nieuwe president van de Verenigde Staten, werd er amper een kilometer verderop gehuild bij het horen van de strenge woorden van Trump. Ook genoeg feministen gingen de straat op om voor hun rechten te vechten.

Een onlangs uitgevoerd onderzoek van Experian maakt duidelijk dat vooral het contrast tussen de Democraten en de Republikeinen op dit moment enorm groot is. De democratische stemmers zijn bijvoorbeeld een stuk pessimistischer gestemd over de toekomst die ze onder Trump tegemoet gaan zien.

Democraten verwachten dat hun financiële positie gaat verslechteren


Op de bovenstaande afbeelding, afkomstig van Experian, is te zien dat 52% van de Democraten verwacht dat hun financiële positie de komende vier jaar zal gaan verslechteren. Daartegenover staan de optimistische republikeinse-stemmers die juist rekenen op een verbetering in hun portemonnee. 77% van de Republikeinen gaat hier van uit.

Het gevoerde onderzoek van Experian is uitgevoerd tussen 10 en 21 november en daarbij zijn meer dan 1.000 Amerikaanse volwassenen ondervraagd. Opmerkelijk genoeg geeft 41% van de ondervraagden aan dat ze de komende vier jaar meer geld willen gaan sparen. Binnen een economie die gebaseerd is op consumptie, kan een toenemend spaargedrag direct leiden tot een afzwakkende economische groei. Wellicht kan Trump dit ‘spaargedrag’ ontmoedigen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.