fbpx

In deze blog gaan we het hebben over een belangrijk verband in de economie: de relatie tussen Amerikaanse werkloosheid en de Chicago PMI. We zullen niet alleen de intrigerende wereld van werkloosheidscijfers en PMI-noteringen verkennen, maar ook enkele historische gebeurtenissen onderzoeken waarbij een dalende Chicago PMI gevolgd werd door een aanzienlijke stijging in Amerikaanse werkloosheid.

De Chicago PMI en het belang ervan

Om het verband tussen Amerikaanse werkloosheid en de Chicago PMI te begrijpen, moeten we eerst de betekenis en het belang van deze economische indicator uitleggen. De Chicago PMI (Purchasing Managers Index) is een maandelijks gepubliceerde index die de economische gezondheid van de productiesector in de regio Chicago weergeeft. Een PMI van meer dan 50 duidt op een groeiende economie, terwijl een PMI van minder dan 50 wijst op economische krimp.

Historische gebeurtenissen: de Chicago PMI, Amerikaanse werkloosheid en economische crises

Laten we nu enkele historische gebeurtenissen onderzoeken waarbij de Chicago PMI onder de 40 zakte en de Amerikaanse werkloosheid daarna stevig opliep:

  1. De dotcom-bubbel (2000-2001): Tijdens de dotcom-bubbel zakte de Chicago PMI in maart 2001 onder de 40. In de daaropvolgende maanden nam de Amerikaanse werkloosheid toe van 4,3% naar 5,5% in 2002.
  2. De financiële crisis (2007-2009): In oktober 2008 bereikte de Chicago PMI een dieptepunt van 35,6. De Amerikaanse werkloosheid steeg vervolgens van 6,1% in september 2008 naar 10% in oktober 2009.

Deze voorbeelden tonen aan dat er een opvallend patroon bestaat tussen een dalende Chicago PMI en stijgende Amerikaanse werkloosheid, hoewel het belangrijk is op te merken dat resultaten uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst bieden.

Zoals op de grafiek te zien is, is de Chicago PMI onlangs opnieuw onder de 40-lijn gedoken. Beleggers mogen dit zien als een serieus waarschuwingsteken.

De verhelderende grafiek over Amerikaanse werkloosheid en de Chicago PMI

Amerikaanse werkloosheid

Om de relatie tussen Amerikaanse werkloosheid en de Chicago PMI verder te verduidelijken, presenteren we een grafiek die laat zien hoe de Amerikaanse werkloosheid in het verleden steeg na een notering van de Chicago PMI onder de 40. Hoewel dit patroon geen garantie biedt voor toekomstige gebeurtenissen, is het interessant en nuttig om in gedachten te houden bij het analyseren van economische trends.

Implicaties voor beleggers en beleidsmakers

De relatie tussen Amerikaanse werkloosheid en de Chicago PMI heeft belangrijke gevolgen voor zowel beleggers als beleidsmakers. Voor beleggers kan een dalende Chicago PMI een waarschuwingssignaal zijn om hun strategieën te heroverwegen en zich voor te bereiden op mogelijke economische onrust. Beleidsmakers kunnen op hun beurt proactieve maatregelen nemen om de negatieve effecten van stijgende werkloosheid te beperken door het stimuleren van werkgelegenheid en economische groei.

Blijf op de hoogte van economische ontwikkelingen

Het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de meest recente economische ontwikkelingen, vooral als u actief bent in de wereld van beleggen of geïnteresseerd bent in het begrijpen van de economische gezondheid van een land. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van toekomstige blogs, waarin we meer inzichten zullen delen over economische indicatoren en hun impact op verschillende aspecten van de economie, zoals de Amerikaanse werkloosheid.

Conclusie

Het verband tussen Amerikaanse werkloosheid en de Chicago PMI biedt een waardevol inzicht in de dynamiek van economische indicatoren en hun impact op de economie. Door het analyseren van historische gebeurtenissen waarbij een dalende Chicago PMI gevolgd werd door een stijging in Amerikaanse werkloosheid, kunnen we economische trends beter begrijpen en anticiperen op veranderingen in de arbeidsmarkt. Hoewel het belangrijk is voorzichtig te zijn met het trekken van definitieve conclusies uit deze correlatie, helpt het ons om weloverwogen beslissingen te nemen en ons inzicht in de Amerikaanse economie en werkloosheid te verdiepen.

Vergeet niet om je te abonneren op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs en inzichten. Blijf nieuwsgierig en blijf leren!

Profiteer van een korting van 40% en krijg toegang tot onze portefeuille: https://www.beursadviezen.com/abonneren/

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.