fbpx

Tijdens de afgelopen week kende Wall Street haar beste handelsweek in meer dan 45 jaar tijd. Gemiddeld was er sprake van een beursstijging van ongeveer 13%. Ondertussen zet het ‘slimme geld’ vol in op een verdere herstelbeweging. En dat betekende in het verleden vaak goed nieuws voor de aandelenmarkten.

Als we het over het ‘slimme geld’ hebben, dan bedoelen we daar de hedgefondsen mee. Beleggers doen er vaak verstandig aan om hun acties goed in de gaten te houden. Zolang zij vertrouwen houden in stijgende beurskoersen, zouden beleggers daar serieus rekening mee moeten houden. Het is immers dodelijk om tegen deze grote partij in te gaan.

Hedgefondsen speculeren op een verdere beursstijging

De analisten van SentimenTrader deelden op Twitter onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de hedgefondsen voor het eerst sinds eind 2018 weer vol inzetten op stijgende beurskoersen. Sterker nog; ze bezitten nu futurescontracten op de aandelenindexen voor een waarde van meer dan 23 miljard dollarDat is de hoogste stand in meer dan 10 jaar tijd.

Op de grafiek is ook te zien dat de S&P 500 index tijdens de afgelopen 10 jaar vaak enorm goede zaken wist te doen nadat de hedgefondsen hun posities wisten te vergroten. Mogelijk leidt dit nu opnieuw tot een stevige beursrally.

Afbeelding van Ryan McGuire via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.