fbpx

Afgelopen week verschenen er opnieuw tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Meer dan 3 miljoen Amerikanen moesten bij de overheid aankloppen voor een werkloosheidsuitkering. Inmiddels hebben in enkele weken tijd meer dan 30 miljoen Amerikanen hun baan verloren. Opvallend genoeg kan dat goed nieuws betekenen voor de goudprijs.

We leven in bizarre tijden. Enkele maanden geleden had niemand kunnen voorspellen dat de wereld voor een deel compleet op slot zou gaan als gevolg van een onbekend virus. Toch is dat doemscenario werkelijkheid geworden. Ondertussen proberen de overheden en de centrale banken er alles aan te doen om erger te voorkomen.

Goud kan profiteren van een stijgende werkloosheid

Als we naar de Amerikaanse werkloosheidscijfers kijken, dan kunnen we concluderen dat de Amerikaanse economie op dit moment keihard geraakt wordt. Tijdens de afgelopen maand wist het Amerikaanse werkloosheidspercentage boven de 14% uit te komen. Dat is het hoogste percentage in meer dan 80 jaar tijd.

goudprijs

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research kan een stijgende werkloosheid goed nieuws betekenen voor de goudprijs. Zo is op de bovenstaande grafiek de 10-jarige wijziging bij het Amerikaanse werkloosheidspercentage afgezet tegenover de goudprijs. Op de grafiek is duidelijk te zien dat er al decennialang sprake is van een sterke correlatie tussen de goudprijs enerzijds en de wijziging bij het Amerikaanse werkloosheidspercentage anderzijds. Al ruim 60 jaar lang is dit verband intact.

Mocht het verleden gebruikt kunnen worden als maatstaf voor het voorspellen van de toekomst, dan voorspelt deze grafiek goed nieuws voor de goudmarkt.

Afbeelding van Linda Hamilton via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.