fbpx

Bekend tennisser Jimmy Connors heeft weleens geroepen: “Ik haat het meer om te verliezen dan ik ervan houd om te winnen”. Een hekel aan verliezen motiveert niet alleen topsporters, zakenmensen, politici en gokkers, maar ook gewone consumenten. Ondanks het feit dat je het herkent, loop je toch het risico op het maken van kritische fouten in je (consumenten)gedrag.

Volgens professor Daniel Khaneman (winnaar van de Nobel prijs voor Economie 2002) hebben wij de neiging om dingen te evalueren in termen van “winst” of “verlies”. We houden er niet van om te verliezen – zelfs meer dan we ervan genieten om hetzelfde bedrag te winnen. Dit gedrag is volgens Khaneman niet afhankelijk van leeftijd of de hoogte van het bedrag wat ermee gemoeid is; het is op ieder mens van toepassing.

Mensen zijn geneigd om op basis van pure emotionele redenen besluiten te nemen. Zo overkomt dat ook diverse beleggers die niet rationeel handelen, maar uit pure emotie. Hierdoor moeten zij soms een bittere pil slikken bij vroegtijdige verkoop of te late aankoop. En dit alles is het gevolg van de aanwezigheid van een flinke dosis emotie.

Onze analisten van Beurs Adviezen handelen daarom op basis van technische analyses en herkennen trends uit het verleden, die soms recht tegen onze menselijke emoties ingaan. Dat is de kracht van Beurs Adviezen.

Wilt u ook niet langer verliezen op de beurs? Volg dan onze posities en krijg het heerlijke gevoel van de overwinning weer terug!

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.