fbpx

De Indische economie heeft de afgelopen jaren duidelijk kunnen verrassen. Onder leiding van president Modi is de Indische economie bezig aan een overtuigende trend. Volgens het laatste rapport van het International Monetary Fund (IMF) zou de Indische economie volgend jaar qua groeicijfer de Chinese economie al voorbij kunnen gaan.

Het IMF verwacht dat de Chinese groei dit jaar verder zal gaan dalen naar 6,8 procent. Vorig jaar hadden we nog te maken met een groei van 7,4 procent. In vergelijking met een aantal jaren geleden gaat het duidelijk bergafwaarts met de Chinese economie. Immers, een aantal jaren geleden hadden de Chinezen nog een groeicijfer van rond de 10 procent.

De verwachtingen voor de Indische economie zijn daarentegen een stuk hoopgevender. Volgens het IMF zou de Indische economie in 2016 een hoger groeicijfer kunnen behalen dan de Chinese economie. Voor de Indische economie wordt namelijk volgend jaar gerekend op een groei van 6,5 procent, terwijl het groeicijfer vanuit China verder zal dalen naar 6,3 procent.

India the place to be?

De grote vraag is natuurlijk of India daadwerkelijk ‘the place to be’ is. De Indische economie heeft de afgelopen jaren duidelijk kunnen overtuigen, maar ondanks dat zijn de problemen in dit land ook nog niet verdwenen. Zo is het verschil tussen arm en rijk ook in dit groeiland zeer groot.

Toch hebben de beleggers goede hoop op de aanpak van president Modi. De beurs van India is de afgelopen jaren al flink in waarde gestegen, maar zolang de Indische economie blijft overtuigen, ligt de weg open voor nog hogere koersen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.