fbpx

Het aandeel Apple wist tijdens de voorbijgaande handelsmaanden fors in waarde te stijgen. De aandelensplitsing van gisteren wist het optimisme onder de beleggers verder aan te wakkeren. Ook de ‘kleine beleggers’ kunnen nu aandelen van het beroemde bedrijf aan de portefeuille toevoegen. Maar, is dat wel een verstandige keuze?

Als je een blik werpt op de grafiek van het aandeel Apple, dan kom je al snel tot de conclusie dat de coronacrash van korte duur was voor de smartphonegigant. Het aandeel had slechts 60 handelsdagen nodig om zich te herstellen van de coronacrash. Vanaf de bodem van maart gerekend is het aandeel al met 150% in waarde gestegen.

Apple is op dit moment zwaar overgewaardeerd

Apple koopwaardig

Overigens zijn de gegevens over de afgelopen 5 jaar gemeten nog indrukwekkender te noemen. Het aandeel wist in die periode met meer dan 350% in waarde te stijgen. En dat is best opvallend, want op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KOYFIN, is te zien dat het bedrijfsresultaat in diezelfde periode met 5% wist te dalen. De schuldenpositie wist daarnaast met 94% te stijgen. Deze stijgende schuldenpositie werd hoofdzakelijk gebruikt om eigen aandelen in te kopen. Zo werd uiteindelijk 24% van het aandelenkapitaal ingekocht en ingetrokken.

Apple koopwaardig

De analisten van Beurs Adviezen zijn inmiddels niet meer optimistisch gestemd over het aandeel Apple. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is te zien dat het aandeel inmiddels meer dan 50% hoger noteert dan het 200-daagsgemiddelde. Een soortgelijk niveau werd voor het laatst in het jaar 2012 bereikt. Niet veel later werd het aandeel op Wall Street getrakteerd op een koersdaling van 20%. Na een tijdelijke opleving vond er een nieuwe koersdaling plaats van maar liefst 45%. De analisten van Beurs Adviezen houden nu rekening met een soortgelijk scenario.

Wilt u weten hoe wij inspelen op een koersdaling bij het aandeel Apple? Dan kunt u zich abonneren op onze beleggingsservice.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.