fbpx

De wereldwijde beurzen wisten tijdens de afgelopen maand goede zaken te doen. Wall Street wist zelfs het verlies van maart volledig weg te poetsen. En dat hadden maar weinig analisten aan het begin van april zien aankomen. Blijkbaar is de stier dus nog niet verslagen. Of is dit slechts een laatste stuiptrekking van de stier?

De afgelopen tijd is het optimisme op de beursvloer teruggekeerd. Sommige beleggers zijn op dit moment zelfs angstig om de ‘beurstrein’ te missen. En die gedachte is op zich niet verwonderlijk, want tijdens de afgelopen weken wisten de aandelenmarkten fors in waarde te stijgen. De stier leek op een gegeven moment wel onverslaanbaar te zijn.

Het ergste moet mogelijk nog komen

Bull Trap

Toch is de herstelbeweging die we de afgelopen maand hebben gezien niet vreemd. Op de bovenstaande illustratie, afkomstig van Global Studies, is te zien dat een beurscrash altijd in bepaalde fases verloopt. En aan het begin van een beurscrash vindt er normaliter een stevige eerste daling plaats (februari-maart). Daarna volgt meestal een forse herstelbeweging die er zelfs voor weet te zorgen dat een groot deel van de beleggers weer denkt dat we terugkeren naar de ‘normale situatie’. Deze fase wordt de ‘Bull Trape Phase’ genoemd en doet ons denken aan de herstelbeweging van de afgelopen maand.

Het probleem is alleen dat aan het einde van deze fase het startschot gegeven wordt voor de nieuwe fase. En die fase ziet er een stuk minder rooskleurig uit. Dit is namelijk de laatste fase van de beurscrash en de ergste pijn wordt tijdens die fase gevoeld.

Is dit hét moment om de aandelenmarkt te verlaten?

Afbeelding van Clarence Alford via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.