fbpx

De afgelopen maanden zijn er flink wat aandelen die iets te maken hadden met de gezondheidssector door het dak gevlogen. Sinds de bodem van 2009 is de Healthcare sector flink in waarde gestegen en we zijn op dit moment bij een historisch moment aangekomen.

De afgelopen jaren was er in de Healthcare sector flink wat rendement te behalen. Maar ook in deze sector moesten de winnaars van de verliezers gescheiden worden. Met andere woorden waren er ook genoeg aandelen uit de Healthcare sector die de stijgende trend niet wisten vast te houden.

Aan het begin van dit jaar werd er vaak gesproken over een zogenoemde ‘Healthcare Bubble’. Tot op heden is deze bubbel echter nog niet geknapt; de Healthcare sector heeft ook de afgelopen maanden een mooie prestatie neergezet.

Gaat de Healthcare sector outperformen?

Om de prestatie van de Healthcare sector goed in beeld te brengen hebben we gekozen voor de bovenstaande grafiek. In het verleden wist de Healthcare sector nooit beter te presteren dan de S&P 500 index. Op deze grafiek kunnen we echter zien dat dit moment nu is aangekomen. Op dit moment presteert de Healthcare sector net iets beter dan de S&P 500 index.

En juist daarom moeten we wellicht oppassen voor een mogelijke uiteenbarsting. Nooit eerder kregen we te maken met een outperformance van de Healthcare sector, maar op dit moment moeten we daaraan geloven. Is het vanaf nu oppassen geblazen?

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.