fbpx

Donald Trump konden we tijdens zijn verkiezingscampagne in het bijzonder herkennen aan zijn drie hoofdthema’s. Het grootste thema had betrekking op het bouwen van een immense muur tussen Amerika en Mexico, het tweede op het verlagen van het belastingtarief en het laatste op het investeren in infrastructuur. Ook zijn tegenstander, Hillary Clinton, was van mening dat de Amerikaanse infrastructuur verbetering nodig had.

De beleggers besteden op dit moment met name veel aandacht aan het thema van de belastingverlaging. De ideeën van Donald Trump over het verlagen van de belastingdruk hebben geleid tot optimisme onder de beleggers. Het reduceren van belasting resulteert immers in meer winst dat uitgekeerd kan worden aan de aandeelhouders.

Worden Amerikaanse infrastructuurbedrijven weer interessant?


Maar, ook het laatstgenoemde thema verdient de nodige aandacht. De afgelopen twee jaar zijn de investeringen in de zogenoemde ‘Infrastructure Funds’ flink afgenomen en per saldo was er zelfs sprake van een onttrekking.

Aangezien het feit dat Trump de Amerikaanse infrastructuur flink wil gaan verbeteren, kan het voor de beleggers wellicht op dit moment weer interessant zijn om hun ogen te richten op de beursgenoteerde bedrijven die zich bezighouden met het aanleggen van wegen, vliegvelden en bruggen. Dergelijke bedrijven kunnen immers gaan profiteren van de plannetjes van Donald Trump.

Grafiek: MarketWatch

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.