fbpx

De luchtvaartsector is zonder twijfel op dit moment een van de sectoren die het hardste getroffen wordt door het coronavirus. Niet vreemd dus dat beleggers massaal afstand hebben genomen van deze sector. Maar, mogelijk is dit wel hét moment om deze sector weer serieus te nemen.

Het coronavirus heeft in een paar maanden tijd weten te zorgen voor een aardverschuiving. Bedrijven lijken zich te moeten voorbereiden op het ‘nieuwe normaal’ en die transitie zal niet zonder slag of stoot gaan. Diverse sectoren lijken kansloos te zijn bij een ‘1,5 meter samenleving’. Ook de luchtvaartsector heeft grote moeite om het hoofd boven water te houden.

Is de luchtvaartsector rijp voor een investering?

luchtvaartsector

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is het koersplaatje van de Bloomberg World Airlines Index afgebeeld. Op de grafiek is te zien dat er al sinds het jaar 2000 sprake is van een stijgend trendkanaal. Op dit moment is de steunlijn opnieuw bereikt en dat gebeurde voor het laatst tijdens de financiële crisis. Destijds wist deze confrontatie te leiden tot een stevige nieuwe bodem waarna de stijgende trend hervat kon worden.

Mogen we nu opnieuw hopen op een stevige bodem?

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.