fbpx

Er wordt op de financiële markten veelvuldig gesproken over de toekomst van de aandelenmarkten. Sommige analisten zijn van mening dat de beurzen tijdens de komende maanden en jaren nog veel lager gaan, terwijl anderen juist spreken over een tijdelijke beurscorrectie. Mocht er sprake zijn van een beurscorrectie, dan zouden beleggers kunnen profiteren van de huidige beurszwakte.

Op de financiële markten spreken we van een officiële Bear Market op het moment dat een bepaalde index minstens 20% in waarde weet te dalen. Diverse beurzen wisten dit tijdens de afgelopen maanden te behalen en derhalve is er bij die beurzen sprake van een Bear Market. Overigens hoeft dit niet direct onheil te betekenen, want tijdens de coronacrash van 2020 was er ook sprake van een Bear Market en dat bleek achteraf juist het geschikte moment te zijn om aandelen aan de portefeuille toe te voegen.

Kunnen beleggers profiteren van de huidige beurscorrectie?

beurscorrectie

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, heeft onderzocht wat het effect van een gemiddelde beurscorrectie is. Hij heeft daarbij het verleden van de S&P 500 index onderzocht, omdat deze Amerikaanse beurs officieel gezien nog niet in een Bear Market is aangekomen. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. De gemiddelde beurscorrectie bij de S&P 500 index eindigt na 133 dagen en resulteert op het dieptepunt tot een correctie van 14,3%. Mocht de bodem van 19 mei 2022 in stand blijven dan lijkt dit redelijk goed te kloppen, want in dat geval duurde de correctie van het jaar 2022 137 dagen en bedroeg de schade 18,7%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst en wat dat betreft kunnen beleggers zich ook niet alleen beroepen op dit onderzoek. Wel doen beleggers er verstandig aan om objectief te blijven. Het verleden maakt immers duidelijk dat het nooit verstandig is om op basis van emoties te handelen. En wat dat betreft zouden beleggers zich dus ook niet teveel moeten aantrekken van de huidige pessimistische stemming op de beursvloer.

Profiteer van een korting van 40% en krijg toegang tot onze portefeuille: https://www.beursadviezen.com/abonneren/

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.