fbpx

Tijdens de afgelopen handelsweek was er een duidelijk verschil waarneembaar tussen de Amerikaanse en Europese aandelenmarkten. Terwijl de Europese beurzen waarde moesten inleveren, wisten de meeste Amerikaanse beurzen juist in waarde te stijgen. De Japanse beurs waarschuwt echter voor het einde van de beursrally.

De huidige beursrally is al sinds de bodem van maart van kracht. De S&P 500 index is vanaf dat punt gerekend al met ongeveer 50% in waarde gestegen. Hierdoor is de toonaangevende Amerikaanse beurs nog enkele procenten verwijderd van de oude recordkoers uit februari 2020.

Deze grafiek waarschuwt voor een serieuze beursdaling

Japanse beurs

De vraag is alleen of er binnen afzienbare tijd een nieuwe recordkoers op de borden getoverd gaat worden. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pop Charts, is te zien dat de Japanse beurs waarschuwt voor het einde van de beursrally. Terwijl de S&P 500 en de DAX index nog hogere koersen wisten te realiseren, wist de Nikkei 225 index al in waarde te dalen. Een soortgelijke beweging was ook zichtbaar in februari 2020 en mei 2019.

Tijdens de voorgaande twee keren dat dit gebeurde, werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een serieuze beursdaling. Zal de geschiedenis zich deze keer opnieuw gaan herhalen?

Afbeelding van Myriam Zilles via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.