fbpx

Onder de leiding van Bill Clinton kwam er in het jaar 1994 een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en Mexico. Inmiddels zijn we 23 jaar verder en de kans is groot dat er nog dit jaar een einde gaat komen aan de samenwerking tussen de Amerikanen en de Mexicanen. Sterker nog; Trump wil de grens hermetisch afsluiten door er een grote muur te plaatsen.

Ondanks het feit dat de president van de VS alleen maar negatieve dingen verkondigd over de Mexicanen, kunnen we niet ontkennen dat de Amerikaanse bedrijven heel veel gemak hebben ondervonden van de ‘goedkope’ arbeid uit het buurland. Voornamelijk de autosector is min of meer afhankelijk geworden van de Mexicaanse halffabricaten.

Mexico is voor een groot deel afhankelijk van Amerika

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat Amerika jaarlijks voor meer dan 40 miljard dollar aan auto-onderdelen importeert uit Mexico. Daarnaast kunnen we op deze grafiek zien dat Mexico een groter risico loopt dan Amerika. Bijna in elke sector importeert Amerika namelijk meer goederen (qua waarde) uit Mexico, dan andersom.

Aangezien het feit dat de Mexicaanse economie voor een groot deel afhankelijk is van de export naar Amerika, kan dit land een zware tijd tegemoet zien.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.