fbpx

De goudprijs wist tijdens de eerste handelsdag van de week te stijgen naar een nieuwe recordkoers. En dat hadden maar weinig analisten een aantal maanden geleden zien aankomen. Door de toegenomen onzekerheid in de wereld vluchten steeds meer beleggers richting de veilige havens. En die rol kan goud uitstekend vervullen.

Alle ingrediënten lijken op dit moment aanwezig te zijn voor een verdere goudprijsstijging. Zo is er de vrees dat het beleid van de centrale banken op den duur een hoge inflatie in de hand kan werken. En juist in dergelijke tijden weten de edelmetalen te excelleren. Daarnaast hangt de coronacrisis nog steeds als een donkere wolk boven de financiële markten. En steeds meer beleggers zoeken daarom veiligheid bij de goudmarkt.

Beleggers moeten de goudmarkt niet uit het oog verliezen

goudmarkt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charter Trust Company, is te zien dat mogelijk een belangrijke trenddraai nabij is. Zo wist de Goud/S&P 500 Ratio onlangs uit te komen boven het 200-weeksgemiddelde. Tijdens de meeste voorgaande keren wist dat te zorgen voor de start van een langdurige goud Bull Market. En tijdens die perioden wist de goudprijs dus beter te presteren dan de aandelenmarkten.

Is dit het ideale moment om de aandelenmarkt in te ruilen voor de goudmarkt?

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.