fbpx

Al maandenlang weten de aandelenmarkten in waarde te stijgen. Sinds de bodem van maart zijn de meeste beurzen met tientallen procenten in waarde gestegen. Steeds meer beleggers keren terug naar de beursvloer, uit angst om de boot te missen. De vraag is alleen of dit wel het goede moment voor een belegging is.

Ook op de beursvloer is er veelal een seizoenspatroon te herkennen. Tijdens de zomerperiode weten de beurzen veelal tegenvallend te presteren. Met name de periode augustus-september verloopt vaak tegenvallend voor de aandelenmarkten. Wat dat betreft moeten we mogelijk dus juist nu rekening houden met beurszwakte.

Beurzen presteren vaak tegenvallend tijdens de periode augustus-september

beurszwakte

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Topdown Charts, is te zien dat de S&P 500 index normaliter een tegenvallende prestatie weet af te leveren in de beursperiode augustus-september. Over de afgelopen 30 jaar gemeten was er gemiddeld gezien sprake van een beursdaling tijdens die periode.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat de beren juist nu de regie in handen zouden kunnen gaan nemen. En daar moeten beleggers wel op voorbereid zijn.

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.