fbpx

Veel beleggers zijn op dit moment bang voor de Death Cross die zichtbaar is geworden op Wall Street. Dit doodskruis wordt door veel technische analisten gezien als een waarschuwing voor aankomende koerszwakte. Moeten we inderdaad zorgen dat we zo snel mogelijk wegkomen?

Van een Death Cross is sprake wanneer de 50 Daily Moving Average onder de 200 Daily Moving Average duikt. En daar is nu bij zowel de S&P 500 als de Dow Jones index sprake van. Als we te maken hebben met het tegenovergestelde, een zogenoemde Golden Cross, dan duikt de 50 Daily Moving Average juist boven de 200 Daily Moving Average uit.

Waarschuwt deze Death Cross voor een crash?

Uit onderzoek van Hulbert Ratings blijkt dat de Dow Jones index gewoonlijk (sinds 1970) zes maanden later meer dan 3% hoger noteert. En dit is zelfs een betere prestatie dan wanneer er sprake is van een Golden Cross. De komende weken moeten we wel rekening houden met de nodige beurszwakte, want gemiddeld gezien noteert de Dow Jones index een maand later lager. Opvallend genoeg is daar ook sprake van bij een Golden Cross.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst en daardoor is het goed mogelijk dat we binnenkort alsnog te maken krijgen met een crash. Maar, een Death Cross is niet direct een reden om compleet in paniek te raken. Dit doodskruis wist beleggers in december 2007 weliswaar vroegtijdig te waarschuwen voor de crash, maar er zijn ook tal van mislukkingen op te noemen.

Het lijkt dus niet verstandig te zijn om beleggingsbeslissingen alleen op deze Death Cross te baseren.

Hoofdafbeelding bron: Pixabay – Pexels

Grafiek bron: MarketWatch

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.