fbpx

Smartphonegigant Apple wist afgelopen week indrukwekkende kwartaalcijfers te publiceren. Als reactie daarop wist het aandeel fors in waarde te stijgen. Op dit moment is het belang van Apple in de totale index 6,5%. Nog nooit eerder was het belang van één aandeel in de index zo groot.

De zogenoemde ‘FAANG-aandelen’ zijn al jaren favoriet onder beleggers. In dit geval gaat het om de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Deze populariteit is niet voor niets, want deze aandelen wisten tijdens de afgelopen jaren hoge ogen te gooien op Wall Street.

Bewandelt Apple hetzelfde koerspad als IBM?

belang van één aandeel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Strategas, is te zien dat Apple op dit moment een belang van 6,5% heeft in de S&P 500 index. Nog nooit eerder was het belang van één aandeel in deze toonaangevende Amerikaanse index zo groot. Het vorige record stond op de naam van het aandeel IBM.

Voor beleggers is het te hopen dat het met het aandeel Apple beter afloopt dan destijds met het aandeel IBM is gebeurd. Niet veel later moest het aandeel IBM immers veel beurswaarde inleveren. Beleggers moeten dus uitkijken dat ze niet te optimistisch gestemd raken over Apple.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.