fbpx

Al enkele weken bewegen de meeste beurzen zijwaarts. Op dit moment bewegen de beurzen weer aan de bovenkant van het trendkanaal. De beren lijken haast wel machteloos te zijn. En steeds meer beleggers beginnen zich dat te beseffen. De vraag is alleen of we wel blij moeten zijn met het optimisme dat onder de beleggers te bespeuren is.

Sinds de bodem van medio maart zitten de beurzen al stevig in de lift. De meeste indices zijn sinds de bodem al met tientallen procenten in waarde gestegen. De Nasdaq 100 index wist tijdens de afgelopen weken zelfs meermaals de records aan te scherpen.

De kans op een beurscorrectie neemt toe

Optiehandelaren

Door deze sterke beursrally spelen steeds meer optiehandelaren in op een verdere beursstijging. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat het 10-daagsgemiddelde bij de Put/Call Ratio afgelopen week wist te dalen naar het laagste niveau ooit. Met andere woorden zijn de kopers op dit moment oppermachtig.

Toch is het nog maar de vraag of beleggers wel blij moeten zijn met deze trend. Op de grafiek zijn de voorgaande keren in beeld gebracht waarbij er sprake was van een zeer lage Put/Call Ratio. Tijdens alle keren werd de S&P 500 index niet veel later geconfronteerd met een (serieuze) beurscorrectie. Wat dat betreft lijken beleggers er dus verstandig aan te doen om juist nu een pas op de plaats te maken.

Afbeelding van patrick gantz via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.