fbpx

Een aantal maanden geleden vertelde ik al in mijn analyse dat ik een flink opwaarts potentieel voor ogen had voor de Europese beurzen. De Europese beurzen waren immers duidelijk achtergebleven op hun Amerikaanse vriendjes. Ook de Europese Centrale Bank kon er voor gaan zorgen dat het optimisme in Europa extra aangewakkerd zou worden.

We bevinden ons inmiddels aan het einde van de maand maart en we kunnen constateren dat de Europese beurzen de afgelopen maanden inderdaad een prachtige rally hebben neergezet. Het koersdoel van 12.000 punten voor de Duitse index is afgelopen week bereikt. Dit koersdoel heb ik een aantal maanden geleden in mijn analyse genoemd.

Toch had ik er zelf niet op gerekend dat dit koersdoel al zo snel bereikt zou gaan worden. Het optimisme viert duidelijk hoogtij en wat mij betreft is het daarom ook oppassen geblazen. Ondanks de sterke opwaartse trend ben ik van mening dat de Duitse index de komende tijd te maken kan gaan krijgen met een flinke daling.

Neerwaarts potentieel voor de Duitse index

Op de grafiek hierboven is te zien dat de Duitse index golf 3 heeft neergezet. Het koersdoel voor golf 3 was immers 12.000 punten. Ik verwacht dat we nu te maken gaan krijgen met een grotere correctie die voor de nodige spanningen kan gaan zorgen. Daarbij heb ik koersdoel gesteld van 10.000 punten.

Rond 10.000 punten bevindt zich de oude steunlijn en deze steunlijn gaan we volgens mij nog een keer bereiken. Vanaf 10.000 punten is het tijd om de situatie opnieuw te beoordelen. Kortom: ondanks al het optimisme verwacht ik de komende tijd een daling van 16%.

Wij hebben het afgelopen jaar een rendement behaald van +156%

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.