fbpx

Wall Street beweegt op dit moment rond haar recordhoogtes. De onzekerheid in de wereld lijkt voorlopig geen enkele invloed te hebben op de Amerikaanse beurzen. Toch profiteert niet iedereen, die in het bezit is van Amerikaanse aandelen, van de huidige beursrally. Steeds meer Amerikaanse aandelen hebben namelijk moeite om het hoofd boven water te houden.

De sterkte van de huidige markt doet veel beleggers verbazen. Zeker wanneer we het hebben over de Amerikaanse indices. In tegenstelling tot de meeste andere wereldwijde indices wist Wall Street namelijk tijdens de afgelopen twee weken nieuwe recordkoersen op de borden te toveren. De handelsoorlog tussen de VS en China leidt opvallend genoeg niet tot kopzorgen bij beleggers. En dat is toch wel opvallend aangezien tal van Amerikaanse bedrijven hard geraakt worden door de opgelegde importheffingen.

Steeds meer aandelen draaien richting het zuiden

Beleggers mogen alleen niet vergeten dat de markt soms niet het complete verhaal vertelt. Ook in de huidige markt is er onderhuids van alles aan het broeien. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Nasdaq index rond haar recordkoers beweegt. Maar, minder dan de helft van de aandelen die binnen de Nasdaq index vertegenwoordigd zijn, noteren boven hun 200-daagsgemiddelde. En om onder het 200-daagsgemiddelde te duiken is normaal gesproken een flinke daling nodig.

Mocht jij dus Amerikaanse aandelen in de portefeuille hebben zitten, dan hoeft dat helemaal niet te betekenen dat jouw portefeuille er rooskleurig uitziet. De kans is zelfs groter dat jij een van die ‘losers’ bezit.

Ons Beurs Adviezen team heeft gelukkig een methode ontwikkeld waarbij het mogelijk is om elk jaar een prachtig rendement te realiseren. Deze unieke beleggingsmethode is hieronder te downloaden.

Grafiek bron: StockCharts

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.