fbpx

De smartphone is in ons hedendaagse leven niet meer weg te denken. Wat begon als een mobieltje waarmee gebeld en ge-sms’t kon worden, is uitgegroeid tot een krachtig systeem waar de mooiste dingen mee vast te leggen zijn. De opkomst van de smartphone heeft helaas grote gevolgen voor een andere sector.

De smartphonejunks keken de afgelopen weken reikhalzend uit naar de lancering van de nieuwe iPhone 7. Volgens Apple is er deze keer enorm veel aandacht besteed aan het verbeteren van de camera’s en met deze iPhone zou een aparte digitale camera overbodig zijn geworden.

Smartphones zijn de nieuwe digitale camera’s

Dat de smartphones de afgelopen jaren een enorme bedreiging zijn geworden voor de digitale camera’s, kunnen we op de bovenstaande staafgrafiek terugzien. Deze grafiek, afkomstig van Statista, laat zien dat sinds het jaar 2010 de verkopen van de digitale camera’s in een dalende trend zijn beland.

De verbeteringen van de smartphones hebben dus geleid tot het verdrijven van de digitale camera’s op de markt. Kijkt u maar eens om u heen; de meeste mensen leggen de belangrijkste gebeurtenissen vast met hun smartphone in de hand. Een aparte digitale camera meenemen, beschouwen de meeste mensen daarnaast als onhandig.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.