fbpx

Met de opkomst van Netflix, HBO en YouTube is de televisiesector behoorlijk door elkaar geschud. De traditionele televisieproviders worden vandaag de dag geconfronteerd met weglopende klanten. Dat is ook niet vreemd, want er is steeds minder behoefte aan de traditionele televisievormen.

Tegenwoordig is het onwijs gemakkelijk om programma’s terug te kijken. Door deze functie is het aantal gebruikers dat pas achteraf een bepaald programma kijkt sterk toegenomen. Dat is ook niet vreemd, want het is heerlijk om zelf te bepalen wanneer je een bepaald programma kijkt. Als gevolg daarvan speelt tegenwoordig steeds meer beeldmateriaal zich af via het web.

Traditionele televisieproviders hebben het zwaar

Ook in de VS is dit beeld herkenbaar. Zo blijkt uit onderzoek dat het aantal Amerikaanse huishoudens dat niet beschikt over de traditionele televisievormen (zoals een abonnement of via de kabel) in zes jaar tijd is verdubbeld. Een verbazingwekkend getal dat laat zien dat de traditionele televisieproviders op dit moment te kampen hebben met zware concurrentie. Niet alleen concurrentie van binnen dezelfde markt, maar ook van daarbuiten.

Daarnaast zal die concurrentie de komende tijd alleen maar verder toenemen. Zo zal Disney volgend jaar met haar unieke films ook de markt gaan betreden. En dat is hoogstwaarschijnlijk niet het laatste bedrijf dat zal inspelen op de veranderende vraag van de consumenten. Want de groep ‘traditionele televisiekijkers’ lijkt met de dag kleiner te worden.

Hoofdafbeelding bron: Pixabay – mohamed_hassan

Grafiek bron: WSJ – The Daily Shot

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.