fbpx

Steeds meer beleggers geven de voorkeur aan techaandelen. Dat is overigens niet verwonderlijk, want deze aandelen weten al jarenlang te ‘outperformen’. De vraag is alleen of een techaandeel op dit moment wel zo interessant geprijsd is. Er is namelijk sprake van een historische overwaardering binnen de techsector.

De beleggers die al wat langer meelopen zullen zich de internetzeepbel nog goed herinneren. Deze zeepbel werd gevormd door de grote interesse in tech- en internetaandelen. Die interesse sloeg zelfs zo ver door dat er tech- en internetbedrijven naar de beurs werden gehaald die eigenlijk niet levensvatbaar waren. Dit beursfeestje liep uiteindelijk af met een flinke kater. De Nasdaq 100 index verloor in twee jaar tijd ruim 60% van haar beurswaarde.

Beleggers moeten rekening houden met deze hoge waarderingen

internetzeepbel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat de techaandelen opnieuw historisch duur gewaardeerd zijn. Tenminste, als je de Nasdaq 100 index afzet tegenover de S&P 500 index. Er is zelfs op dit moment sprake van een notering die boven de notering uit het jaar 2000 ligt. Tevens is op de grafiek te zien dat de RSI-indicator is gestegen naar het hoogste niveau sinds het jaar 2000.

Voor de techsector is het te hopen dat het deze keer beter afloopt. Op het moment dat er namelijk een nieuwe zeepbel in de maak is, moeten beleggers rekening houden met forse verliezen binnen deze geliefde sector. En dat zien maar weinig beleggers op dit moment aankomen.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.