fbpx

Het merendeel van de beursgenoteerde bedrijven heeft inmiddels haar kwartaalcijfers gepubliceerd. Het algemene plaatje ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Met name als we ons vizier richten op de Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. En juist die Amerikaanse bedrijven zouden het volgend jaar weleens lastig kunnen gaan krijgen.

De Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven kennen, op winstgebied, een uitzonderlijk goed jaar. De actuele winstgroei bedraagt rond de 25% (ten opzichte van Q3 2017) en dit is de hoogste winstgroei sinds Q3 2010. Maar, daar moet wel bij verteld worden dat de huidige toename van de winst per aandeel hoofdzakelijk te danken is aan de belastinghervormingen van Donald Trump. Hierdoor houden Amerikaanse bedrijven simpelweg onder aan de streep meer geld over.

Moeten beleggers rekening houden met een lagere winstgroei?

De toekomstverwachtingen zien er nog steeds behoorlijk goed uit. Zo is de gemiddelde verwachting van analisten dat de winstgroei, van de bedrijven binnen de S&P 500 index, volgend jaar 12% zal bedragen. De analisten van Stifel zijn het daar overigens niet mee eens. Zij maken zich zorgen om de strakkere financiële omstandigheden (met name de duurdere dollar) en verwachten dat dit de winstgroei zal gaan beïnvloeden. Zij rekenen volgend jaar maar op een winstgroei van 9%.

Het jaar 2019 belooft in ieder geval een belangrijk jaar te gaan worden. Zo komt er in heel veel landen volgend jaar een einde aan het monetaire tijdperk waarbinnen volop geld geprint werd en komen bedrijven steeds meer op eigen benen te staan. Hoogstwaarschijnlijk zullen de meeste beleggers hier nog even aan moeten wennen.

Hoofdafbeelding bron: Pixabay – nattanan23

Grafiek bron: WSJ – The Daily Shot

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.