fbpx

Aan het begin van september wist de goudprijs een top neer te zetten rond koers $ 1.350. Sinds dat moment heeft het gele edelmetaal flink wat terrein verloren en op dit moment noteren we zelfs weer onder de grens van $ 1.300. Wat mogen we in de toekomst van de goudprijs verwachten?

Het is een feit dat de goudprijs de afgelopen 6 weken heeft weten teleur te stellen. Toch gooit deze ‘correctieve beweging’ op dit moment nog weinig roet in het eten. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is namelijk te zien dat de goudprijs nog steeds boven de weerstandslijn beweegt die dit jaar doorbroken werd. Het komt daarnaast regelmatig voor dat we na een opwaartse uitbraak eerst te maken krijgen met een consolidatiefase die zelfs tot de oude weerstandslijn zou kunnen reiken. Technisch gezien is er op dit moment dus nog weinig aan de hand.

Goud is haar glans nog niet verloren!

De mannen van Nautilus Investment Research hebben de beweging bij de goudprijs nog wat beter onder de loep genomen. En uit hun analyse komt naar voren dat de beweging van de afgelopen jaren wel erg veel lijkt op die van de periode 1996-2003. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, zijn de overeenkomsten in beeld gebracht. We mogen wel zeggen dat er sprake is van een ‘bijna’ synchrone beweging tussen beide perioden.

Gezien beide grafieken is er dus voor de goudbeleggers nog geen enkele reden aanwezig om in paniek te raken. De goudstieren hebben de afgelopen weken een gezonde adempauze ingelast en in de nabije toekomst zouden ze sterker dan ooit kunnen terugkeren op het handelsfront.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.