fbpx

De zilverprijs is bezig aan een uitstekende handelsweek. Op dit moment noteert de zilverprijs ruim 10% hoger dan de slotstand van vorige week. In enkele maanden tijd is het edelmetaal exponentieel in waarde gestegen. Mogelijk moet de echte zilverprijsrally zelfs nog beginnen.

De edelmetalen weten dit jaar in positieve zin op te vallen. De goudprijs is op dit moment nog minder dan $ 100 verwijderd van een nieuwe recordkoers. De zilverprijs wist tijdens de afgelopen jaren duidelijk achter te blijven op de prestaties van het gele edelmetaal. Daar is tijdens de afgelopen weken echter verandering in gekomen.

Zilverprijs staat aan de vooravond van een nieuwe zilverprijsrally

zilverprijsrally

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de zilverprijs al sinds de jaren ’50 beweegt binnen een stijgend trendkanaal. Tijdens de jaren ’80 werd er echter een stevige top neergezet rond de zone van $ 50. Deze weerstandszone werd in het jaar 2011 opnieuw getest. En opnieuw moest de zilverprijs tijdens de jaren daarna fors terrein inleveren.

Op de grafiek is te zien dat er op dit moment sprake is van een soortgelijke situatie als in het jaar 1992. Destijds wist de zilverprijs ook een stevige bodem neer te zetten nadat het de jaren daarvoor geconfronteerd was met een stevige prijsdaling. Tevens is er nu, net als in het jaar 1992, opnieuw sprake van een ‘positieve divergentie’.

Mocht de uitkomst hetzelfde zijn, dan moet de echte zilverprijsrally nog beginnen. En in dat geval lijkt de zilverprijs snel te kunnen doorstomen richting de grens van $ 50.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.