fbpx

De afgelopen weken zijn we op de aandelenmarkten geconfronteerd met een aantal flinke koersdalingen. Diverse aandelen gingen flink onderuit en de beer lijkt op dit moment de touwtjes in handen te hebben.

De afgelopen tijd zien we steeds meer headlines die suggereren dat het volledig heil en verdoemenis is op de beurzen. Wij zijn echter een grafiek tegengekomen die laat zien dat de huidige correctie nog best wel mee valt in vergelijking met voorgaande jaren.

Op de grafiek hierboven is te zien dat we de afgelopen jaren telkens wel eens te maken hadden met een correctie. Het jaar 2013 is wat dat betreft het best presterende jaar want toen hadden we te maken met een correctie van slechts 6 procent.

Ook aan het begin van dit jaar hadden we met een dergelijke daling te maken. De huidige daling lijkt nog niet aan het einde te zijn en gaat waarschijnlijk de prestatie van de maand januari verslaan.

Wat probeert de grafiek ons te vertellen?

De grafiek probeert ons vooral te vertellen dat we de afgelopen jaren telkens wel te maken hebben gehad met een correctie. Daarna kreeg echter de stijgende trend telkens weer een vervolg. Ook als wij naar de maandgrafiek kijken dan kunnen we nog niet zeggen dat de Bull Market achter de rug is.

Wel zijn er een aantal belangrijke steunpunten gesneuveld. Daarover leest u meer in de categorie ‘Technische analyse’. Het is dus verstandig om op dit moment vooral voorzichtig te zijn. Wanneer u nog posities open heeft staan is het verstandig om deze wellicht te sluiten.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.