fbpx

De meeste beurzen weten tot nu toe prima het jaar te doorstaan. Ondanks het feit dat de financiële markten de afgelopen maanden opgeschrikt zijn door diverse onverwachte gebeurtenissen, houdt de stier vooralsnog goed stand. Maar, hoe lang weet de Bull Market nog intact te blijven?

Aan het begin van dit jaar stonden de financiële markten in vuur en vlam als gevolg van het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump. De president van de VS strooide met importheffingen en eventjes leek het er op dat een mondiale handelsoorlog onontkoombaar was. Die dreiging bestaat vandaag de dag nog steeds, maar beleggers lijken zich daar maar weinig van bewust te zijn.

Deze indicator staat nog steeds op groen

Ook de situatie in Turkije heeft er de afgelopen weken aan bijgedragen dat we meermaals werden geconfronteerd met ‘onverwachte koersbewegingen’. Maar, ook Turkije weet tot nu toe geen einde te maken aan de langste stierenmarkt uit de totale geschiedenis.

Om er achter te komen wanneer de Bull Market ten einde komt, lijken we vooral het economische plaatje te moeten analyseren. Zo blijkt uit ons onderzoek dat tijdens de laatste twee Bull Markets de stier uiteindelijk de strijd wist te verliezen toen het Amerikaanse werkloosheidspercentage boven het 15-maands gemiddelde wist uit te komen. Zowel in 2000 als in 2007 werden beleggers tijdig gewaarschuwd!

Aangezien het Amerikaanse werkloosheidspercentage op dit moment nog ver onder het 15-maands gemiddelde beweegt, lijken we ons op dit moment nog geen (grote) zorgen te hoeven maken.

Grafiek bron: StockCharts

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.