fbpx

In de maand oktober werden de aandelenmarkten geconfronteerd met een flinke prijsdaling. De paniek sloeg toe en de meeste beleggers deden afstand van hun stukken. Toch was de herstelbeweging tijdens de laatste twee weken van oktober overtuigend te noemen.

Inmiddels hebben we ook de maand november achter de rug liggen en in deze maand wisten de indexen opnieuw te overtuigen. Voornamelijk de Europese indexen hebben de afgelopen weken in positieve zin kunnen verrassen.

Het Amerikaanse aandeel Google daarentegen kon de investeerders niet overtuigen. Na de zomer van dit jaar is Google verder weggezakt en diverse steunpunten staan op dit moment onder druk. Maar wat betekent de daling van Google voor de aandelenmarkten?

Het verband tussen Google en de NASDAQ

Op de grafiek hierboven is te zien dat Google de afgelopen maanden kon ‘outperformen’ ten opzichte van de NASDAQ. Met andere woorden wist Google een betere prestatie neer te zetten dan de NASDAQ.

Op dit moment is er echter een groot verschil ontstaan tussen beiden. Terwijl de NASDAQ de weg naar omhoog verder vervolgd lijkt Google op weg te zijn naar lagere koersen. Gezien het verband tussen beiden lijkt het ons niet onverstandig om deze grafiek goed in de gaten te houden.

Onder koers 510 dollar lijkt bij Google het luik open te gaan. Wanneer dit werkelijk gebeurd kan dit drastische gevolgen hebben voor de aandelenmarkten. De komende maanden kan het wat dat betreft nog spannend gaan worden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.