fbpx

Tijdens de voorbijgaande handelsmaanden wisten de meeste beurzen goede zaken te doen. In juli wist de S&P 500 index nog met ruim 5% in waarde te stijgen. Beleggers hopen dat de beursrally ook in augustus voortgezet gaat worden. Toch is dat nog sterk te betwijfelen.

Steeds meer beleggers keren langzaam maar zeker terug naar de financiële markten. Ze worden met name aangetrokken door de fantastische rendementen die tijdens de afgelopen handelsmaanden gerealiseerd werden. De onrust in de wereld wordt vooralsnog naar de achtergrond verschoven.

Juist nu is voorzichtigheid geboden

slechtste beursmaand

Toch is het nog maar de vraag of dit wel het ideale moment is om terug te keren naar de aandelenmarkten. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de maand augustus tijdens de afgelopen 10 jaar gemeten de slechtste beursmaand van het jaar was. Gemiddeld gezien werd de S&P 500 index tijdens deze maand geconfronteerd met een daling van 1,29%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, dus wat betreft is het goed mogelijk dat de stier ook deze maand het hoofd boven water weet te houden. Toch lijkt juist nu voorzichtigheid geboden te zijn. De stieren lijken immers wel toe te zijn aan een gezonde adempauze.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.