fbpx

Het cijferseizoen is alweer begonnen en dat zorgt ervoor dat we de komende weken mogen rekenen op de nodige bewegingen. Alleen de aandelen die de verwachtingen kunnen waarmaken mogen rekenen op een verdere stijging. Zeker in Amerika zijn de verwachtingen hooggespannen.

Dit heeft natuurlijk vooral met de Amerikaanse economie te maken. De Amerikaanse economie is de afgelopen maanden flink verbeterd en de investeerders willen dit graag ook terug zien in de bedrijfsresultaten. De bedrijven die de verwachtingen niet kunnen waarmaken zouden daarom wel eens te maken kunnen gaan krijgen met het nodige ‘verkoopgeweld’.

De ogen van de investeerders zullen vooral gericht zijn op de energiesector. Op de grafiek hierboven is te zien dat de winsten binnen deze sector flink zijn gedaald. In vergelijking met 30 september 2014 zijn de winsten in deze sector gemiddeld met 27 procent gedaald.

Gaan er klappen vallen binnen de energiesector?

Op de grafiek hierboven is te zien hoe erg de energieaandelen de afgelopen maanden in waarde zijn gedaald. Daarnaast kunnen we zien dat de olieprijs nog iets feller in waarde is gedaald dan de meeste energieaandelen.

Het is niet vreemd dat veel investeerders de afgelopen maanden afstand hebben gedaan van de energiesector. De olieprijs is immers flink in waarde gedaald en uiteraard drukt deze lage olieprijs de resultaten van de meeste energiebedrijven naar beneden. Zolang de olieprijs laag blijft bewegen hoeven we niet te rekenen op een herstelbeweging. Zolang dat het geval is, kunnen we maar beter ver uit de buurt blijven van de energiesector.

Wij hebben het afgelopen jaar een rendement behaald van +156%

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.