fbpx

Tijdens de voorbijgaande handelsweken wist de Nasdaq 100 index in positieve zin op te vallen. De techindex wist keer-op-keer de records verder aan te scherpen. Tijdens de afgelopen handelsweek moesten de techstieren echter een pas op de plaats maken. En dat kan mogelijk te maken hebben met het sentiment onder de insiders.

Een insider is iemand die binnen het bedrijf betrokken is. Met andere woorden is het iemand die kennis heeft van de onderneming. Dit kunnen bijvoorbeeld bestuurders en managers zijn. Dit zijn dus met name belangrijke mensen binnen een bedrijf die dicht bij het vuur zitten. En als zij beginnen te verkopen, dan kan dat een teken aan de wand zijn.

Moeten beleggers vrezen voor een nieuwe beursdaling?

Nasdaq

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Lohman Econometrics, is te zien dat de meeste insiders op dit moment niet zo optimistisch gestemd zijn dan je zou verwachten. Het sentiment onder de ‘kenners’ is immers minder rooskleurig dan aan het begin van dit jaar het geval was. En dat terwijl de Nasdaq 100 index op dit moment fors hoger noteert.

Op de grafiek is te zien dat er een zeldzame divergentie is ontstaan tussen beide instrumenten. Nog nooit eerder was er zo’n groot gat tussen het sentiment onder de insiders en de koers van de Nasdaq 100 index. En dat kan uiteindelijk onheil betekenen voor de techindex. Deze grafiek waarschuwt immers voor een forse beursdaling.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.