fbpx

Indonesië is een land met groot economisch potentieel en staat te dringen om opgenomen te worden in de zogenaamde “BRIC lijst”. Deze lijst bestaat uit de landen Brazilië, Rusland, India en China.

De internationale erkenning voor de bloeiende Indonesische economie blijkt uit de upgrade van de kredietwaardigheid door internationale kredietbeoordelaars als Standard & Poors, Fitch Ratings en Moody’s. Lage overheidsschuld, een voorzichtig begrotingsbeleid en veerkrachtigheid van de economie worden genoemd als redenen voor de upgrade.

Aan de andere kant heeft JP Morgan onlangs een negatief rapport geschreven over Indonesië. De Amerikaanse zakenbank verwacht dat Donald Trump door middel van zijn protectionisme een grote bedreiging vormt voor opkomende markten.

E-Commerce

Daarnaast is de kans groot dat Indonesië het derde grootste e-commerce land wordt achter China en India. Vooral in de sector verpakte verbruiksgoederen zal het land naar verwachting hoog scoren.
Nu al heeft Indonesië zich gevestigd als één van de belangrijkste mobile-first landen in Azië met meer dan 70% van het internetverkeer afkomstig van mobiele apparaten.

Ambitieuze en op groei gerichte marketeers zullen naar verwachting nieuwe samenwerkingen aangaan met online marktplaats partners die actief zijn in specifieke niches of die goed gepositioneerd zijn in bepaalde regio’s. Te denken valt aan Alibaba en JD.com in China, Flipkart in India of Souq in het Midden-Oosten.

In Indonesië voert online marktplaats gigant Tokopedia, met haar slogan “Shaping better Indonesia through internet”, de lijst met e-commerce bedrijven aan. Het bedrijf faciliteert online de verkoop van gemiddeld 5 miljoen producten per maand en heeft onlangs nog een bedrag van $ 147 miljoen opgehaald bij investeerders.

Bij ons staat Indonesië op de watchlist voor 2017. Volg daarom nauwlettend onze posities en mis deze goudgerande boot niet!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.